12.11.2012

Hyvää syntymäpäivää minulle!

Mä kerron teille tarinan siitä, kuinka ihanaa on täyttää tänään 32-vuotta. Oikeastaan se mun iän karttuminen ei sinänsä liity millään lailla tähän tarinaan, mutta jos voi epäonnesta ja huonosta tuurista puhua, niin saanen todeta, että sellaista mulla on tänään riittänyt. Mut siis kaikki on hengissä, joten ei pitäs valittaa...teen poikkeuksen tällä kertaa ja valitan...ehkä se helpottaa tätä *itutusta.

Aamu alkoi mukavasti heräten siihen kun koira oksentaa. Jep, ei siinä mitään...oli onneksi pieni oksu ja helppo siivota matolta. Mukava synttärilahja koiralta. Lapset siinä sitten; "Mee takas sänkyyn."....ja mammahan menee. Saan ihanat laulut; suomeksi, englanniksi ja saksaksi! Pusuja ja haleja ja voi että kahvitkin keittivät, aamupalankin Erika teki ja Emma kortin. Rakkaita nuo muksut, eihän tähän voi muuta todeta. ♥

No sitten, syödään aamupalaa ja ruvetaan pakkamaan tavaroita ja autoa. Niin siis selvennykseksi, olimme tuulisessa tuvassa eli pohjanmaalla vkolopun ja matka kohti Helsinkiä alkoi klo 11.50. Auto oli siis pakattuna...ja tääääynnä tavaraa...käytiin nimittäin Pietarsaaressa ostoksilla ja ostin siis lapsille talvikamppeet (takit, housut, kengät). 38 numeroiset kengät vie tosi paljon tilaa...pussukoita ja nyssäköitä siis riitti. Päästiin hienosti Alavuden ABC:lle, syötiin ja herkuteltiin ja matka jatkui...kunnes sitten....(tähän rumpujen päristelyä ja jännitysmusiikkia) käännyttiin Virtain tieltä Kuruntielle, vaihde pois neloselta, kytkin alas jaaaaa....ei sitten enää vaihdetta laitettukaan...pääsin valuttelemaan bussipysäkille ja siinä sitten kokeilin kytkintä ja vaihteita ja sain sit vaihteen päälle, mut aattelin vähän peruutella ja kokeilla vielä, niin sittenpä juuttui pakki päälle. Nooh...sitten miettimään, että mitäs helvettiä...auto rikki ja tavaraa ja lapsia riitti.

Satuimme siis olemaan lähellä Virtoja, ystäväni Riikka asui noin 10km päässä ja pääsi pelastamaan mut ja lapset. Onnenkantamoisena tässä kohtaa oli se, että oltiin Riikalla noin 15.50 ja löydettiin bussi joka lähti Virroilta 16.20, joten päästiin sentään jatkamaan matkaa jollakin pelillä. Riikka siis heitti meidät bussipysäkille ja siinä sitten köröteltiin hölmistyneinä kohti Tamperetta, josta sitten jatkettaisiin junalla Helsinkiin. Bussi muuten kesti 2 tuntia Tampereelle...siinä kohtaa tuli muutaman kerran mietittyä, että ku ois auto nyt kestäny vaikka tampereelle asti....nojoo, mut siis päästiin tampereelle. Lapset mukana, check. Tavarat mukana, check. Onneks muuten koira jäi kotiin tällä kertaa! Ois tulluna kyllä itku jos sekin ois ollu takaluukussa mukana.

Juna-asemalla mukavassa lämpimässä, ei tarvii sateesta piitata. Mentiin sinne sitten ihan tiskille kyselemään junalippuja. Oltiin joskus 18.20 siis tiskillä. Niin ja siis olin katsonut, että seitsemältä lähtisi juna helsinkiin ja hienosti oltais jo yhdeksältä pitäjänmäellä. Niin no....ei kannattais suunnitella tälleen pyhänä liian pitkälle asioita. "Täällä kuule nyt näyttäs, että tohon seitsemän junaan olis kaikki ekan ja tokan luokan liput myyty.". "Että mitä ("%/#)"&/)#/%#%=!!!!!!" <-- toi kävi siis mielessä, mutta todellisuudessa sanoin; "no voi hitsin hitsi. *hymyilyä*...millonkohan seuraava sitten...*lisää väkinäistä hymyä*?". No siis sehän onneksi meni jo 19.07. Oli 20min hitaampi, joten kotiintulo aika venyisi entisestään...mut hei...jos joku hakis meidät asemalta, et sais lapset edes ennen kymmentä sänkyyn...Hyvää isänpäivää Esko ja kiitos avusta.

Mut siis eihän se vielä ihan loppunu tää tarina. Juna-asemalla; "Äiti missä se yks keltanen kassi...?". Eli nyt siis odotamme jännityksellä huomiseen ja sitten soitamme Suomen löytötavarapalveluun 1,97€/min+pvm + postituskulut +jnejnejne...että onko jollekin kelvannut täysin uutukaiset ulko toppahousut kokoa 146cm ja  152cm ja uutukaiset takit kokoa 152cmx2....vai olisiko ne jääny sinne vr:n junan hyllylle ja konduktööri palauttanut ne tuonne palveluun.

Mut siis hei! Hyvää isänpäivää!


mä oon toi vihree kuningaspossu...just tollanen olo on ollu tän päivän jälkeen. WTF?!
ja siis ps. Ikinä...ikinä ei kannata ajatella näin; "Mä otan riskin ja meen autolla, koska automatka tulee maksaa vaan 50€, ku juna maksais 200€!" Noo...mun automatka on tähän mennessä maksanu 40€bensa + 49,50€bussi + 46,50€juna...sit ku lasketaan 150€hävinneet vaatteet (toivottavasti nää nyt löytys) ja autonkorjaus...jep...et se siitä riskinotosta. Mut mähän tykkään elää vaarallisesti. XD

Tarina on siis tosi, enkä ole oikeastaan ollenkaan liioitellut mistään. Kaurakeksit säily 80%ehjänä ja mua jo huvittaa koko touhu, niin ei silloin voi pahasti asiat olla pielessä. Lav ya ♥

pps...kakku emilin kaverisyndeiltä ja oheis"muovailut" samoista kemuista, ku lapset sai muovailla ja mä muovailin siinä ohessa sit kans.

3 kommenttia:

 1. Oikein hyvää synttäriä! Ei stana jos ulkovaatteet ei löydy. Melko putkeen mennyt matkanteko muutenki...

  VastaaPoista
 2. Myöhästyneet onnittelut tätäkin kautta! Toivotaan, että vaatteet vielä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ♥
  Ei ainakaan vielä ollu siellä mestoilla. Sanoivat, et soittele parin päivän päästä uusiks...et jos vaikka sit torstaina vasta soittais. Mä niiiin toivon kans, et ne löytys.

  VastaaPoista