24.8.2012

Ikkuna II - muurahaisten kosto

Eilen oli tuottoisa päivä. Tuli olohuoneen ikkunat hiottua uudella koneella loppuun, soviteltua paikoilleen ja pohjamaalattua, kittasin ikkunaa ja katon toinen puoli on valmis (saatiin siis pellit). Mutta siis mä jo eilen lupasin kertoa ikkunasta...Tässä se on vielä paikoillaan:

vähän vino kuva...

Tarina alkaa viime kesältä ja olohuoneen yhdestä ikkunasta...sieltä löytyi muurahaispesä. Ikkuna otettiin karmeineen irti, vaihdettiin alapuu (joka oli muurahaisten tuhoama -ilmeisesti joskus kostunut), maalailtiin jne. Noo...muurahaiset kostivat pesänsä tuhoamisen...heinäkuun tienoilla tänä kesänä sama homma toistui toiseen olohuoneen ikkunaan. XD Siis joo, toki suunnitelmissa on kaikkien ikkunoiden remppa, mut ei tänä kesänä ollu tarkoitus karmeja ruveta vaihtaa. Harmi, että mulla ei ole siitä irrotuksesta ja siitä muurahaismäärästä  kuvaa...se ois ollu ehkä parasta tässä annissa. ;) Mut siis tässä ikkuna karmeineen on poistettu ja ikkunanalapuolen laudotus purettu ja sahanpurut kaivettu pois.Tähänkin karmiin jouduttiin alapuu vaihtamaan. Tyhjästä Martin sen väsäsi (onneks mun muru on taitava nikkari). Ei tästä muuten tulis mitään. ;) Sitten sitä maalailtiin ja kittailtiin ja maalailtiin lisää. Ja nyt se on tossa paikoillaan se karmi. Odottelee vaan noita ikkunoita tuolta vintiltä...Jota mun ois syytä lähtee katsoo tai siis tekemään...siellä on seitsemän kappaletta erikokoisia ikkunoita odottomassa kittauksia ja maalauksia.Tähän loppuun vielä...katsokaas tätä...tämän_kin_ takia mä niin rakastan tätä paikkaa.

3 kommenttia:

 1. Ooh, oletpa ahkeroinut sekä remontoinnin että blogikirjoitusten parissa! Ja tuo auringonlasku <3

  VastaaPoista
 2. nousu. ;) Mut mistäs sitä voi arvata, että me auringon kanssa noustaan kilpaa... ^_^

  VastaaPoista
 3. Mä arvoin mielessäni, että onko se auringonnousu vai lasku, mutta päädyin itse iltaihmisenä laskuun, kun vielä länsirannikosta on kyse :)

  Jos kiinnostaa muuten konservointihommat ja ufomainen Futuro-talo, niin konservaattori Sami Supply pitää lauantaina 1.9. klo 14 WeeGeen Wirkkala-kabinetissa luennon aiheesta "Futuron konservoinnin haasteet". ;)

  VastaaPoista