23.8.2012

Peltikatto

Aina ei mee ihan niinku luulis, ei niinku Strömsössä, kuten eräs rakas ystäväni tuppaa sanomaan. Me siis aloitettiin kesällä purkamaan vanhaa kuistia. Ja tällä hetkellä tilanne on suurinpiirtein tämä:

ihan tuoretta kuvaa en eilen ottanut...

Syy kuistin lämpimäksi rakentamiseen on itseasiassa parikin. Saadaan vähän lisää säilytystilaa ja asuntoa lämpimämmäksi. Toi vanha sisäkuisti oli nimittäin talvisin pirskatin kylmä. Syynä nyt varmaan pääosin se, että ovi falskas niin kauheesti, mutta purettaessa tuota vanhaa seinää todettiin myös, että jostain syystä pikkuikkunoiden alla ei ollu eristettä. Että tulipa sekin sitten korjattua.

Mut siis kaikki on tähän asti ite rakennettu, kahdestaan pitkin kesää Martinin kanssa. Vanha katto on konesaumattua peltiä ja oli tarkoitus, että katon kuistiin olis tullu laittaa peltifirma. Se oli sellanen asia, joka haluttiin "ulkoistaa", mut nii...no eipä niitä sit kuulunu koko kesän aikana, ku oli sateista ja heillä kiire. :/

Ratkaisuna siis dilemmaan; harjoitellaan tekemään tämäkin asia itse. ;) Niin ja siis ei suinkaan konesaumattu peltikatto, vaan tollanen "feikki", joka näyttää konesaumatulta. Kattopellit saatiin eilen ja ruvettiin niitä asentamaan. Todettiin, että peltisakset tarvitaan, joten eiku hakemaan Pietarsaaren Pristamasta. Sieltä tarttu mukaan myös uus hiomakone. Vanha sano eilen sopimuksensa irti (ikkunat ei enää kiinnostanu sitä). Niin siis haettiin tosiaan sakset Prismasta, tultiin takasin ja saatiin hienosti toinen puoli katosta asennettua...nooh...sit mä rupesin kattoo niitä loppuja peltejä ja totesin Martinille, että tiiätkö, nää on kyllä nyt taivutettu kaikki samaan suuntaan eli väärin. Meillä on nyt siis kuistilla puoli kattoa :D Martin vei tänä aamuna pellit takasin. Katotaan saadaanko tänään vielä uudet ja laitettua katto loppuun. Jos nyt säät edes sallii..

Tossa kuvassa muuten näkyy toi meidän ikkunaremppakin, josta mä lupasin kertoa teille tänään, mutta tää meni nyt vähän peltien puolelle tää homma. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti